Vermissing Anja Schaap; Lichaam Anja gevonden (Update)

Update 19-6:
De politie meldt dat het lichaam van Anja aangetroffen is in zee. De politie heeft het volgende persbericht naar buiten gebracht:

Katwijk – De lange zoektocht naar de vermiste Anja Schaap heeft helaas een treurig einde. De bemanning van een Duitse boot heeft dinsdag 18 juni rond 13.30 uur, het lichaam van de sinds woensdag 29 mei vermiste Anja in de zee boven de Waddeneilanden gevonden.

Omdat het lichaam voldeed aan het signalement van de Katwijkse Anja Schaap werd op woensdag 19 juni contact gelegd met het onderzoeksteam van de eenheid Den Haag. Op basis van specifieke kenmerken bleek het inderdaad om haar te gaan. Sectie en verder politieonderzoek moeten uitwijzen wat er met Anja is gebeurd en hoe zij in het water terecht is gekomen. Haar familie is op de hoogte gesteld en geeft aan dat zij graag rust willen om het verlies te kunnen verwerken.

Het onderzoeksteam bedankt alle burgers, vrijwilligers, organisaties en media die de afgelopen weken aandacht hebben besteed aan de vermissing en intensief hebben meegezocht en meegedacht.

De sinds woensdagochtend 29 mei vermiste Anja Schaap is nog steeds niet gevonden.
Het onderzoek naar haar vermissing gaat nog steeds verder, al is dit niet zichtbaar voor de buitenwereld.

Hieronder een lijstje wat we tot op heden weten:

– Op woensdagochtend 29 mei verlaat Anja om 01:50 café In Den Blauwen Bock in Katwijk.
– Op camerabeelden wordt ze die ochtend om 03:45 voor het laatst gezien op de Kanaaldijk.

– Donderdag 30 mei krijgt de politie de melding van Anja´s vermissing, hierop wordt direct een zoekactie gestart.

– Vrijdag 31 mei wordt in het water aan de Melkweg haar tas met persoonlijke spullen gevonden.
Duikers van de brandweer zoeken in het water naar Anja.
Ook wordt op dezelfde dag de route naar Anja´s woning met speurhonden gelopen.

– Zaterdag 1 juni wordt door ongeveer 40 mensen van het Veteran SearchTeam, politie, familie en vrijwilligers gezocht gezocht in het gedeelte tussen de Melkweg en Anja´s woning aan de Wega in de wijk Rijnsoever.

– Zaterdag 1 en zondag 2 juni worden er nieuwe camerabeelden geanalyseerd, ook worden er opnieuw getuigen gesproken en wordt er digitaal onderzoek gedaan.

– Maandag 3 juni heeft de brandweer met duikers gezocht in het water aan het Noorderlicht en de Hercules, allebei in de wijk Rijnsoever en vlakbij de woning van Anja.

– Dinsdag 4 juni wordt in de uitzending van Team West aandacht besteed aan deze vermissing. Dit leverde nieuwe tips op. Ook wordt er een pop up politiebureau neergezet aan de Melkweg nabij de Lidl in Katwijk.

– Woensdag 5 juni wordt door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) en de brandweer gezocht in de Binnenwatering aan de Kanaaldijk.

– Vrijdag 7 juni wordt in de omgeving van de Buitenwatering en de Noord Duinen gezocht door 60 vrijwilligers van het Veteran Search Team, de politie, Staatsbosbeheer, de Kustwacht, brandweer, de KNRM en de Katwijkse Reddingsbrigade.

– Zaterdag 8 juni en zondag 9 juni is het onderzoeksteam bezig met analyseren van informatie uit een eerder buurtonderzoek. Ook worden er weer getuigen gehoord, en alle tips worden extra nagelopen.

– Maandag 10 juni zet de familie van Anja zelf een zoekactie op het water in met een sonarboot in de Jachthaven. Het onderzoeksteam is hierbij aangesloten.

– Dinsdagavond 11 en woensdagochtend 12 juni houdt het onderzoeksteam een passantenonderzoek in de omgeving van het parkeerterrein van de Noordduinen.

– Donderdag 13 juni wordt er in het water aan de Melkweg, waar de tas van Anja op 31 mei werd gevonden, nader onderzoek verricht door het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie.
Het onderzoeksteam doet op dat moment onderzoek op de social media kanalen van Anja.

– Op dinsdagavond 18 juni besteden de programma´s Opsporing Verzocht en Team West aandacht aan de vermissing van Anja. Dit heeft enkele tips opgeleverd, aldus de politie.

– Op woensdagochtend 19 juni houdt de politie opnieuw een passantenonderzoek op de kruising van de Melkweg met de Hoorneslaan in Katwijk. Dit na een tip van een getuige, die op 29 mei om 06:00 uur iemand heeft zien lopen die op Anja lijkt.

Klik hier voor het vermissingsartikel van Anja