Burgemeester sluit horecagelegenheid na vondst explosief

06/08

Archieffoto 112Noordwijk

Naar aanleiding van de melding over het gevonden explosief aan De Grent en de explosie aan de Binnenweg in Noordwijk op dinsdagochtend 6 augustus, heeft de Noordwijkse burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld besloten horecagelegenheid Home aan de Grent tijdelijk te sluiten.

Burgemeester Hermans gaf als verklaring over de sluiting van Home: ´Ik neem deze bestuurlijke maatregel, omdat onze inwoners ondernemers en toeristen zich veilig moeten voelen in ons uitgaansgebied. Wij doen er alles aan om de openbare orde en veiligheid te waarborgen´

HOME en de woning aan de Binnenweg zullen door de politie en een beveiligingsbedrijf in de gaten gehouden worden.

Bij de explosie aan de Binnenweg zijn geen gewonden gevallen.
Ook aan de Grent, waar later op de ochtend een explosief werd gevonden, vielen geen gewonden doordat het explosief op tijd werd ontdekt.