Explosief gevonden De Grent Noordwijk

06/08

Foto: Brian van de Westelaken

06/08

Foto: Brian van de Westelaken

06/08

Foto: Brian van de Westelaken

06/08

Foto: Brian van de Westelaken

06/08

Foto: Brian van de Westelaken

Op dinsdag 6 augustus omstreeks 06:30 kwam er bij de politie een melding binnen van een explosief dat was ontploft aan de Binnenweg in Noordwijk. Ter plaatse waren er diverse ruiten gesneuveld. De politie doet onderzoek naar de explosie aan de Binnenweg.

Later op de ochtend kwam er een melding dat er een explosief voor de deur van een horecagelegenheid aan De Grent in Noordwijkv zou liggen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is aan de Grent ter plekke geweest, en heeft het explosief onderzocht en meegenomen. Zij zullen zich hier verder over ontfermen.

Op het Jan Kroonsplein zou vermoedelijk ook iets onder een auto liggen. Hier heeft de EOD naar gekeken, maar dit bleek niks te zijn. Hierop werd de parkeerplaats vrijgegeven.

De politie doet op dit moment met 30 man onderzoek naar dit incident.